Garantie/Klacht

 

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

 

Retourneren

Mocht u, om één of andere reden ontevreden zijn over een geleverd product, dan zullen wij dit omruilen of kunt u het retourneren.

 

De procedure voor retourneren is als volgt:

Periode van 14 dagen tot aanmelding retour + 14 dagen om retour te sturen

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product  retour te sturen.
U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.Deze kosten bedragen circa € 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren - en indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@cosmosholland.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Maakt u gebruik van uw retourrecht dan krijgt u het gehele orderbedrag inclusief verzendkosten terug gestort. De kosten van verzending zijn wel voor uw rekening.

Mocht u vragen hebben neem vooral contact met ons op.

 

Klacht

Ondanks zorgvuldigheid kan er toch een klacht ontstaan. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@cosmosholland.nl.  

Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.